46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Laurus Vieglatlētikas prognožu spēlē plūc rēzeknietis Renārs Stepiņš

Фото: lat-athletics.lv
Janvārī gaidīja kārtslēcēju Mareka Ārenta un Paula Pujāta uzvaru, cerēja uz Lauru Ikaunieci-Admidiņu un Māri Urtānu, bet laurus Vieglatlētikas prognožu spēlē (VPS) plūca skrējējs Renārs Stepiņš, vēsta lat-athletics.lv.
Pēc ieskriešanās decembrī janvārī vieglatlētikas sezona uzņem apgriezienus. Tomēr šogad 1000 punktu robežu pārvarējušo janvārī nemaz tik daudz nebija. Iespējams, pie vainas sezonas galvenais starts – vasaras olimpiskās spēles Riodežaneiro. Tas dažam liek ziemas sezonu upurēt vispār, bet citi rezultātus ziemas sezonā neforsē, arī paturot vērā, ka cāļus skaitīs Rio.
 
Jau gada otrajā dienā 5,40 metrus kārtslēkšanā Tallinas Grand Prix sacensībās pārvarēja Mareks Ārents. Tas Marekam deva uzvaru sacensībās, un ar tik labu rezultātu un mēnesi rezervē viņš pieteicās uzvarētāja lomai janvārī.
 
Savukārt abi pārējie labāko trijnieka rezultāti tapa 16. janvārī. Vispirms pavisam maz līdz Ārentam (trīs punkti) pietrūka tāllēcējam Elvijam Misānam, kurš Katrīnas kausa sacensībās mēneša vidū uzvaru izcīnīja ar 7,82 metrus tālu lēcienu. Tas beigās nodrošināja Elvijam trešo vietu spēles ietvaros janvārī. Tai pašā dienā viņpus Atlantijas okeāna sacensībās Linkolnā (ASV) Renārs Stepiņš 600 metros piekāpās tikai uzvarētājam Erikam Sovinskim un ar rezultātu 1:17,78 ieņēma otro vietu. Tas IAAF rezultātu salīdzinošajās tabulās tika novērtēts ar 1104 punktiem, ļaujot apsteigt Ārentu par diviem un Misānu – par pieciem punktiem.

Kopvērtējumā vadībā izvirzījies abos pirmajos spēles mēnešos punktus guvušais kārtslēcējs Pauls Pujāts, kuram ar janvārī sakrāto seko Stepiņš un Ārents. Tā kā gada kopvērtējumā vērā tiks ņemti labākie četri rezultāti, šo var uzskatīt tikai kā ieskriešanos sezonas lielajiem darbiem.
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"