46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Rēzeknietis Aleksandrs Ņikitins izcīna uzvaru Baltijas čempionātā pauerliftingā (foto)

Фото: no A.Ņikitina personīgā arhīva
No 1. Līdz 4. oktobrim Sanktpēterburgā norisinājās Starptautiskais atklātais čempionāts pauerliftingā „Open Cup of the Baltic States”, kurā 1. vietu (svara kategorijā līdz 90 kg) izcīnija rēzeknietis Aleksandrs Ņikitins. 
 Open Cup of the Baltic States” rīkoja Sanktpēterburgas pauerliftinga federācija, čemponāts pulcēja dalībniekus ne tikai no Krievijas, bet  Igaunijas, Kazahstānas un Latvijas. Latviju atklātajā čempionātā pārstāvēja divi rēzeknieši Aleksandrs Ņikitins un Ernests Višķers. 

„Kopā čempionātā piedalījās apmēram 300 dalībnieki dažādās kategorijās. Savā kategorijā, kas ir līdz 90 kg es izcīniju uzvaru, tāpēc esmu ļoti gandarīts par paveikto. Katra uzvara ir uzvara pašam par sevi, neatkarīgi no sacencību skaita un gūtajām uzvarām tajās,  ir svarīgi nepazaudēt uzvaras garšu.  Zīmīgi, ka šajā čempionātā organizatori lika uzsvaru uz to, lai pauerliftingam vairāk pievērstos jaunieši. Aizbraucot uz Sanktpēterburgu patīkami redzēt, kā noris sacensības vienotā sporta kompleksā, kur viss ir paredzēts sportistu ērtībām. Organizācija bija ārkārtīgi augstā līmenī. Ja runājam par maniem sasniegumiem, tad es trenējos kopš 1996. gada un kā katram sportistam ir bijušas gan uzvaras, gan zaudējumi. Sports nostiprina  gribasspēku, gribu dzīvē sasniegt kaut ko vairāk,  svarīgi pārvarēt pašam sevi un uzstādīt jaunus mērķus. Pauerliftings gan uzlabo fizisko formu, gan padara ķermeni estētiski baudāmāku. Ja mēs salīdzinam pauerliftingu ar citiem cīņas sporta veidiem, tad pirmkārt, tā ir cīņa pašam ar sevi.  Gribētos piebilst, ka šajā čempoinātā tika uzstādīti vairāki jauni pasaules rekordi. Gūstot uzvaru šajā čempionātā, es jutos lepns pārstāvēt Latviju, jo vairāk pārstāvēt Rēzekni. Mūsu pilsētā ir bagātas sporta tradīcijas, tikai šobrīd tās balstās uz pašu sportistu entuziasma. Nav vārdos izsakāma tā sajūta, kad uzkāp uz goda pjedestāla un saņem kausu. Pēc uzvaras prieks, gandarījums un lepnums pārpildīja manu sirdi. Protams, ka pie sasniegtajiem rezultātiem es neapstāšos, bet gan izvirzīšu jaunus mērķus. Sports tā ir daļa no manasdzīves”- stāsta Aleksandrs Ņikitins.
 
Portāls 46.lv apsveic sportistu ar gūtajiem panākumiem un novēl sasniegt jaunas virsotnes!
 
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"