46.lv
Trešdiena, 2024. g. 24. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis/ Антип, Григорий, Яков
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

RA studenti gūst panākumus tautas skrējienā „Ieelpo Rēzekni!” (foto)

Фото: RA
18. novembrī, Latvijas 97. dzimšanas dienas svinību laikā, Rēzeknē jau piekto gadu pēc kārtas notika arī tautas skrējiens „Ieelpo Rēzekni”. Skrējienā varēja piedalīties ikviens, un šo lielisko iespēju garām nepalaida arī Rēzeknes Augstskolas (RA), tajā skaitā arī Erasmus plus, studenti, informē Beatrise Jakobsone.
Kā katru gadu, arī šogad tautas skrējiena distance palika nemainīga – no Festivāla parka pa Atbrīvošanas aleju līdz Lubānas ielas krustojumam un atpakaļ. Taču, ņemot vērā dalībnieku skaita pieaugumu, jo šogad tajā piedalījās vairāk kā 500 dalībnieku, bija divi starta laiki – plkst. 14.00 starts ar laika kontroli, bet plkst. 14.20 – starts bez laika kontroles. 

RA komandā ar nosaukumu „We prefer just to walk” startēja pieci latviešu studenti un astoņi Erasmus plus apmaiņas programmas studenti. Komanda startēja ar laika kontroli, bet ne jau laiks viņiem bija svarīgs. Šo pasākumu studenti uztvēra kā iespēju vēl vairāk saliedēt kolektīvu un lieliski kopā pavadīt laiku. Jāuzsver, ka pēc sacensībām komanda saņēma Atzinības rakstu par atraktīvu noformējumu.
Jautāju studentiem, kas viņiem visvairāk patika un vai piedalītos skrējienā vēlreiz. 
 
Linda Logina („Tiesību zinātne”, 2. kurss): „Man patika pozitīvā gaisotne, jo galvenais ir piedalīties. Sajūtas bija „Glābiet mani, es vairs nekad neskriešu”, bet sirdī – gandarījums, ka to paveicu. Tas ir interesanti, un tradīcijas ir jākopj, tāpēc domāju skriet arī nākamgad un ceru, ka tas izdosies!”
 
Lucas Cramer no Vācijas: „Tas bija jauki. Man patika tas, ka mēs izdarījām to kopā un skrējām kā komanda. Man nepatīk daudz skriet, bet, apvienojot skriešanu kopā ar citām sportiskām aktivitātēm,  to var paciest. Esmu gatavs vēlreiz piedalīties tautas skrējienā!”
 
Rasa Paulavičiūte no Lietuvas: „Patiesībā skrējiens bija labi organizēts, piedalījās ļoti daudz cilvēku, ceļš arī bija labi pārdomāts. Vienīgi man nepatika viena lieta – laikapstākļi, jo skriet pa lietu ir grūti un bija bailes, ka pēc skrējiena saslimšu, bet, protams, laikapstākļi nav atkarīgi no organizatoriem un citiem cilvēkiem. Ja man būtu iespēja un laikapstākļi būtu labāki, es vēlētos piedalīties vēlreiz.”
 
Christian Lichniak no Vācijas: „Kopumā skrējiens man patika. Bija jauki piedalīties kā komandai. Neskatoties ne uz ko, es vēlētos piedalīties otro reizi un esmu gatavs noskriet vairāk kā 3 kilometrus!”.
 
Uzvaras laurus vecuma grupā no 15 līdz 24 gadiem sievietēm plūca RA studente Zaiga Protizāne. Viņas rezultāts bija 11:57.2. Sports Zaigai nav svešs, ar vieglatlētiku viņa nodarbojas jau kopš 3. klases. Meitene ir absolvējusi Ludzas sporta skolu, bet ar to savas sportiskās aktivitātes nav beigusi. Brīvajā laikā Zaiga dodas skriet uz Daugavas stadionu vai pa pašas izdomātām trasēm. Ordienas un ceturtdienas ir tās dienas, kad tiek apmeklēta trenažieru zāle Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs”, bet piektdienās Zaiga iet pie sava sporta trenera un sporto kā agrāk, neaizmirstot par vingrinājumiem mājās. 
 
Uzzinot, ka notiks tautas skrējiens, studente ilgi nedomāja un pieteicās, jo vēlējās pārbaudīt, vai spēj labi noskriet arī 3 km garu distanci. Līdz šim garākā distance, ko Zaiga ir noskrējusi sacensībās, bija 1,5 km. Uz jautājumu, kādas bija sajūtas, kad kā uzvarētāju nosauca tieši viņu, Zaiga atbild tā: „Pēc finiša nebiju apmierināta ar savu skrējienu, jo zināju, ka varēju to veikt vēl ātrāk, tāpēc biju pārsteigta, uzzinot, ka savā vecuma grupā esmu pirmā. Tikai nokāpjot no pjedestāla, sapratu, kas noticis, un ar platu smaidu sejā un gandarījumu devos atpakaļ uz kopmītnēm.”
 
Bez laika kontroles piedalījās vēl tikai četri augstskolas skrējēji. Cerams, ka nākošgad RA studenti iedvesmosies no šī gada studentiem un vēl vairāk papildinās RA skrējēju pulciņu!
 
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"