46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Camk Latgale motosportisti izcīna čempionu titulu (foto)

Фото: D.Dailide
27. un 28.jūnijā Stelpē, Vecumnieku novadā norisinājās Eiropas čempionāta austrumeiropas zonas trešais posms MX85 un MX65 klasēs, informē Aigars Virza.
Komandu Camk Latgale pārstāvēja šajās sacensībās MX85 klasē German Khanmurzin, MX65 klasē Rainers Timko (startēja divos posmos un izcīnija Polijā vienu ieskaites punktu) un Marks Deniss Rauda (startēja vienā posmā un diemžēl bez punktiem). Dalībnieku sastāvs abās klasēs startēja ļoti spēcīgs, jo bija jācīnās par punktiem, lai tiktu uz finālu. Šo motociklu klašu fināls norisināsies Latvijā, Ķegumā 11.-12.jūlijā kopā ar Pasaules čempionātu MX1 un MX2 klasēm. Diemžel no mūsu komandas uz finālu nekvalificējās neviens sportists. Germans uzrādīja startējot trijos posmos 14 rezultātu no 45 sportistiem, Rainers MX65 klasē 38.rezultāts, bet Markam 42.vieta no 51 startējoša šajā klasē. Japiezīmē, ka 10 labākie no katras zonas. 

Paralēli Eiropas čempionāta posmam, Stelpē norisinājās Austrumeiropas (BMA) un Vecumnieku novada čempionāts motokrosā. MX Seniori klasē ļoti labi startēja divus braucienus, izcīnot otro vietu savā klasē. MX2 juniori klasē startēja Artjoms Trofimovs un Dmitrijs Goršanovs, divu braucienu summā Artjoms - 7.vietā, Dmitrijs – 8.vietā. Ļoti daudzskaitlīga priekš Latvijas bija MX Dāmu klase. Pateicoties FIM (starptautiskā motosporta federācija) un LaMSF (Latvijas motosporta federācija) Latvijā tika rīkota starptautiska treniņnometne MX Dāmu klases braucējām, uz kuru tika uzaicināta viena no šobrīd spēcīgākajām šīs klases braucējām rēzekniete Anastasija Ušakova. Divu braucienu summā tika izcīnīts cetrutais rezultāts no 18 startējošajām meitenēm. MX50 klasē ņipri cīnījās mūsu mazākie komandas pārstāvji Ričards Alens Gaļcins un Rolands Bogdanovičs, izcīnot attiecīgi Ričards 4.vietu un Rolands 5.vietu. Camk Latgale mazā sportiste Evelīna Galeja dūšīgi cīnījās kopīgos braucienos ar zēniem un izcīnīja kopvērtējumā 10.vietu.
 
Komandu vērtējumā šajās sacensībās Camk Latgale sportisti izcīnija uzvaru un čempiona nosaukumu. Paldies visiem sportistiem par ieguldīto darbu.
 
Latvijā norisinājās vēl citas mazāk nozīmīgas sacensības, uz kurām devas mūsu komandas sportisti. 27.jūnijā Ilūkstē norisinājās Baltijas reteo čempionāts. Ar labiem rezultātiem šajās sacensībās ņema dalību:

65cc klasē: Ēriks Caunišs – 2.vieta, Dmitrijs Zvorigins – 3.vieta
85cc klasē: Ivo-Benedikts Skabs – 1.vieta, Alens Taškāns – 5.vieta
2T klasē: Valters Logins – 1.vieta, Ivo-Benedikts Skabs – 2.vieta, Varis Bukšs – 3.vieta
MX Iesācēji: Emīls Brencis – 4.vieta
MX 40+: Vladimirs Zvorigins – 2.vieta, Igors Dubins – 7.vieta, Rolands Duncāns – 8.vieta, Jānis Stivriņš – 9.vieta
MX Open: Deniss Zvorigins – 6.vieta.
Q Open: Guntis Zībergs – 2.vieta.


28.jūnijā norisinajās biedrības LAMA rīkotais turnīrs Baltic Jungen Cup 2015 pirmais posms. Sacensības norisinājās Zorģos, Iecavas novads. Trase Zorģos iekārtota laba ar diezgan efektīviem elementiem. No Camk Latgale komandas šajās sacensībās startēja trīs sportisti. 65CC klasē augsto 4.vietu izcīnija Ēriks Caunišs, bet 85CC klasē izcils pirmais brauciens padevās desmit gadīgajam Rūdolfam Aumeistaram, finišā pirmajā vietā. Diemžēl otrajā braucienā smags kritiens un pārvilkta svītra ciņai par goda pjedestālu un divu braucienu summā 7.vieta. Alenam Taškānam vairāki trases elementi radīja grūtības un izcīnīta 11.vieta.
 
Latgales pusē motocross iegriezīsies 25. un 26.jūlijā Viļakā, kur ir sagatavota lieliska trase un varēs fanot ne tikai par Camk Latgale komandas sportistiem, bet varēs redzēt vairākas motokrosa pasaules zvaigznes. 
 
 
lat.46.lv  
Foto
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"