46.lv
Piektdiena, 2024. g. 26. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris/ Дмитрий, Артем
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Rēzeknes BJSS futbolistes uzvar Latvijas meiteņu čempionāta U-12 vecuma grupā

Фото: olainessports.lv
Olaines pilsētas stadions pirmdien, 24.augustā, uzņēma Latvijas meiteņu futbola čempionāta U-12 vecuma grupas komandu (2003./2004. dzimšanas gada futbolistes) otrā sabraukuma spēles, pēc kurām sekoja attiecīgā vecuma finālspēles. Pirmo vietu kopvērtējumā izdevās izcīnīt "Rēzeknes BJSS" jaunajām futbolistēm, kuras intriģējošā neklātienes cīņā apsteidza FS "METTA/OSC" pārstāves.
Latvijas Futbola federācija vēsta, šajā vecuma grupā sešas komandas aizvadīja vienu pirmā posma apli, tiekoties Iecavā un Olainē, bet pēc tam, atkarībā no uzrādītajiem rezultātiem, komandas tika sadalītas divās finālposma grupās pa trim vienībām katrā, kur viena apļa spēlēs noskaidroja attiecīgi 1.-3. un 4.-6. vietu ieguvējas.
 
Cīņai par labāko trijnieku kvalificējās Rēzeknes BJSS, SK "Imanta" un FS "METTA/OSC". Rēzeknietes tika pie panākuma pār SK "Imanta" komandu ar 8:1, bet ar FS "METTA/OSC" cīnījās neizšķirti 1:1. Tikmēr SK "Imanta" un FS "METTA/OSC" savstarpējā spēlē nedaudz negaidīti pie uzvaras ar 1:0 tika SK "Imanta", tādējādi palīdzot rēzeknietēm kļūt par kopvērtējuma uzvarētājām. Izceļams, ka šo komandu pirmā posma spēlē FS "METTA/OSC" pārspēja SK "Imanta" futbolistes ar rezultātu 3:0.
 
"Šo spēļu rezultāti liecina par to, ka komandu meistarība un kopējais spēles līmenis aug. Ir ļoti liels gandarījums tik salīdzinoši īsā laikā redzēt meiteņu izaugsmi, viņu vēlmi progresēt un sasniegt jaunus augstumus," izceļ Latvijas Futbola federācijas (LFF) sieviešu attīstības speciāliste Ņina Travkina. "Neskatoties uz lielo karstumu un nogurumu, visas komandas cīnījās līdz galam un negribēja padoties. Par to, cik meiteņu futbols var būt neprognozējams, liecina tas, ka FS "METTA/OSC" vienā dienā piedzīvoja gan nepatīkamu zaudējumu pret Rēzeknes BJSS ar 1:6, gan pēc stundas godam nocīnījās neizšķirti 1:1, turklāt otrajā mačā rīdzinieces arī pabija vadībā."
 
Tikmēr par 4.-6.vietu spēkojās FK "Iecava", Rīgas Futbola skola un AFA "Olaine". Visaugstāk ierindojās olainietes, kas finālposma spēlēs uzvarēja gan FK "Iecava" (1:0), gan Rīgas Futbola skolu (3:0). Turnīra jaunpienācējas no Iecavas ieņēma piekto vietu, bet rīdziniecēm nācās samierināties ar sesto pozīciju. Tiesa, Rīgas Futbola skolas pārstāvēm pirmdien nācās doties laukumā augstā noguruma līmenī, jo komandai rezervē bija palikusi tikai viena futboliste, tāpēc viņu nodemonstrētā nepiekāpība ir cieņas vērta.
 
"Vēlos vēlreiz izteikt gandarījumu par šo turnīru. Prieks redzēt izaugsmi un mūsu jaunās futbola zvaigznītes, kuras sagaida gaiša nākotne. Līdz ar to šobrīd uz treneriem un vecākiem gulstas liela atbildība, lai meitenes nezaudētu motivāciju un turpinātu attīstīties," piebilst Ņina Travkina. "Par izaugsmi arī liecina tas, ka divas spēlētājas no U-12 čempionāta ir iekļautas Latvijas U-15 izlases kandidātu sarakstā dalībai Baltijas kausa izcīņas turnīrā – Nelle Treimane (FS "METTA/OSC") un Diāna Smirnova (Rēzeknes BJSS)."
 
"Uzsvēršu, ka meiteņu čempionāts un šo sacensību izspēles sistēma ir kā platforma, uz kuras meitenēm parādīt un apliecināt sevi. Tā ir iespēja katrai spēlētājai kļūt pamanītai un likt treneriem par sevi runāt. Meiteņu futbola čempionāts ir iespēja nopelnīt vietu izlasē," izceļ Ņina Travkina.
 
Visas komandas tika apbalvotas ar pārsteiguma balvām, atzinības rakstiem, bet godalgoto vietu ieguvējas – ar kausiem un medaļām. Katra no komandām tika pie gardām balvām no "Mārtiņa Beķerejas".
 
Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Jekaterina Ovsjankina (Rēzeknes BJSS), savukārt pie pārsteiguma balvām no LFF tika katras komandas labākā futboliste, kuru noteica attiecīgās komandas treneri – Kristiāna Rancāne(Rēzeknes BJSS), Baiba Lezdiņa (SK "Imanta"), Nelle Treimane (FS "METTA/OSC"), Everita Evertovska (AFA Olaine), Monta Ščucka (FK "Iecava") un Anastasija Beļecka (Rīgas Futbola skola).
 
www.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"