46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Rēzekniete Aiga Grabuste kvalificējas dalībai EČ telpās

Фото: LSM.LV
Pieci Latvijas vieglatlēti - tāllēcēji Aiga Grabuste un Elvijs Misāns, lodes grūdējs Māris Urtāns, kārtslēcējs Mareks Ārents un skrējējs Renārs Stepiņš, ir izpildījuši kvalifikācijas normatīvus dalībai Eiropas čempionātā telpās, kas martā risināsies Čehijas galvaspilsētā Prāgā, vēsta LSM.
Latvijas izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs sarunā ar aģentūru BNS pauda cerību, ka vēl vairāki vieglatlēti var izpildīt kvalifikāciju un Latvijas delegācija čempionātā būs vēl lielāka.
 
Izlases direktors sacīja, ka šīs nedēļas beigās Kuldīgā notiks Latvijas čempionāts telpās, un tajā normatīvu var izpildīt vēl kāds no sportistiem.
Kā potenciālo pretendentu braukšanai uz Prāgu Miļkevičs minēja Dmitriju Jurkeviču, kurš sestdien bija tuvu normatīva izpildīšanai sacensībās Austrijā. Tāpat normatīvu var izpildīt augstlēcēja madara Onužāne, kā arī vairāki ASV studējošie Latvijas vieglatlēti - Māra Grīva, Līga Velvere un Pauls Pujāts.
 
Latvijai ir piešķirtas trīs kvotas dalībai čempionātā, kuras apmaksā Eiropas vieglatlētikas asociācija (EAA), bet pārējo sportistu izmaksas būs jāsedz Latviajs Vieglatlētikas savienībai (LVS), norādīja Miļkevičs.
 
Grabustei, kura Gruzijā laboja 30 gadus veco Latvijas rekordu tāllēkšanā telpās (6,82), ir dalīts otrs labākais šīs sezonas rezultāts Eiropā. Tālāk lēkusi tikai vāciete Sostene Taruma Moguenara (6,86), bet krieviete Jekaterina Koņeva šosezon arī lēkusi tikpat tālu kā Grabuste.
Misāns ar 7,97 metrus tālu lēcienu ir sestais Eiropas rangā, bet Urtāns ar rezultātu 20,37 metri ir devītais rangā. Ārents šosezon ir pārlēcis 5,51 metru, kas viņam dodo 25. vietu starp šīs sezonas Eiropas labākajiem kārtslēcējiem, bet Stepiņš ar savu rezultātu 800 metros - minūte un 48,08 sekundes ir 15. vietā.
 
Eiropas čempionāts vieglatlētikā telpās Prāgā norisināsies no 5. līdz 8.martam.
 lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"