46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Rēzeknietis kļūst par Latgales čempionu šahā

Фото: hastingschess.club
Trīs dienas, 27.-29.martā Daugavpilī norisinājās Latgales novada 2015.gada atklātais čempionāts šahā ( Latvijas 2015.gada vīriešu čempionāta Latgales reģionālā atlase). Sacensībās piedalījās 16 šaha spēlētāji no Daugavpils, Rēzeknes un Rīgas, lai gan sākumā pieteikušies bija teju 30 dalībnieki.
Spēles tika izspēlētas pēc Šveices sistēmas septiņās kārtās. Par šī gada Latgales čempionu kļuva rēzeknietis Andris Starostīts (FIDE meistars), kurš četrās spēlēs izcīnīja uzvaras un trīs nospēlēja neizšķirti sakrājot 5,5 punktus(uzlabotais Buholca koeficients 22,5). Vicečempiona tituls starptautiskajam meistaram senioram Valērijam Žuravļovam (Rēzekne), kuram arī 5,5 punkti (piecas uzvaras, viens neizšķirts un viens zaudējums), bet nedaudz sliktāks koeficients – 22,0, trešajā vietā arī ar 5,5 punktiem (piecas uzvaras, viens neizšķirts un viens zaudējums) meistarkandidātam Romānam Safonovam no Rīgas (koeficients - 21,5).

Rēzeknes meistarkandidātam Oļģertam Indričānam ceturtā vieta ar 5 punktiem (piecas uzvaras, divi zaudējumi). Pirmo desmitu noslēdza Aleksandrs Pikurs (I sporta klase) ar 3,5 punktiem.

Līdz ar to tiesības piedalīties Latvijas čempionāta finālā Andrim Starostītam un Valērijam Žuravļovam, bet Oļģertam Indričānam vispirms jācīnās Latvijas čempionāta pusfinālā. 
 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"