46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 28. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta/ Александр, Денис
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Eiropas gada cilvēks Latvijā – bokseris Mairis Briedis

Фото: E.Pālens/LETA
Par Eiropas gada cilvēku Latvijā šogad atzīts bokseris Mairis Briedis, kurš apsteidza rakstnieku Jāni Joņevu un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, vēsta LSM.
Balsotāji par Briedi ir teikuši, ka „Mairis Briedis nes Latvijas vārdu Eiropā un pasaulē, ne vien kā izcils sportists, bet izceļas arī ar savu pilsonisko stāju un sociālo atbildību. Šaubos vai ir daudz TV kanāla Eurosport skatītāju, kuri nebūtu redzējuši Mairi Briedi ar Latvijas karogu rokās. Sportists, kurš nesaka, ka viņš cīnās, bet gan - Latvija cīnās!”
 
Balvu Briedim pasniedza pagājušā gada uzvarētājs aptaujā un Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis („Vienotība”).
 
Kopumā šogad Eiropas cilvēka Latvijā balvai bija izvirzīti 10 kandidāti - animatore un režisore Signe Baumane, komponists Mārtiņš Brauns, bokseris Mairis Briedis, Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis, skeletonists Martins Dukurs, rakstnieks Jānis Joņevs, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, festivāla "Positivus" organizators Andis Zusts.
 
Sabiedriskais balsojums 3 kārtās norisinājās no 2014. gada 19.novembra līdz 15.decembrim.
lsm.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"