46.lv
Piektdiena, 2024. g. 19. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Fanija, Vēsma/ Евтихий, Платонида, Ярема
lat.46.lv/ru/ » SPORTA ZIŅAS

Gada sportisti: Grigorjeva un Dukurs

Фото: mixnews.lv
Par šī gada Latvijas labākajiem sportistiem nosaukti skeletonists Martins Dukurs un cīkstone Anastasija Grigorjeva, ziņo LETA. Arī pērn šie abi sportisti tika nosaukti par labākajiem Latvijā.
Vankūveras un Soču olimpisko spēļu vicečempions skeletonā Dukurs ir balvas titulētākais ieguvējs, jo to saņēmis 2010., 2011. un 2013.gadā, bet šogad pie tās ticis jau ceturto reizi. Šogad viņš turpināja dominēt Pasaules kausa posmos, turklāt ar gana pārliecinošām uzvarām sācis arī jauno sezonu, tāpat Dukurs šī gada Soču olimpiskajās spēlēs otro reizi karjerā izcīnīja sudraba godalgu.

Tikmēr trešo reizi par Latvijas labāko sportistu varēja kļūt šī gada Eiropas un ASV čempions BMX riteņbraukšanā, kā arī divreiz Pasaules kausa posmos Superkrosā uzvarējušais Māris Štrombergs, kurš iepriekš par labāko kļuvis olimpiskajos 2008. un 2012.gadā.
 
Tāpat uz balvu pretendēja vienīgais latviešu spēlētājs Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Girgensons, Francijā pirmoreiz "Grand Slam" turnīra pusfinālu sasniegušais tenisists Ernests Gulbis, kā arī Eiropas čempions biatlonā Andrejs Rastorgujevs.

Tikmēr Grigorjeva jau pērn tika atzīta par labāko, bet šogad viņa kļuva par Eiropas čempioni, bet pasaules meistarsacīkstēs saņēma bronzas godalgu. Vēl uz šo balvu pretendēja arī Grigorjevas kolēģe Laura Skujiņa, kura gan Eiropas, gan pasaules meistarsacīkstēs šogad tika pie bronzas, kā arī divreiz Latvijas rekordu šķēpa mešanā labojusī Madara Palameika. Tāpat starp pretendentēm bija arī divas bijušās čempiones - Jeļena Prokopčuka-Čelnova, kura par labāko kļuvusi 2005., 2006. un 2007.gadā, bet šogad izcīnīja ceturto vietu Ņujorkas maratonā, un 2008. un 2009.gada Latvijas labākā sportiste Anete Jēkabsone-Žogota, kura šogad kā pirmā latviete triumfēja Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA).
 
mixnews.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"