46.lv
Sestdiena, 2024. g. 27. aprīlis 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle/ Мартин, Остап
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Kārsavā uzieta jaudīga kandžas ražotne: atrasts nelikumīgs ierocis (foto)

Фото: Valsts Policija
Šonedēļ Latgalē apturēta kārtējā nelikumīga alkohola ražošanas rūpnīca, kas bija ierīkota kādā privātajā sektorā Kārsavas novadā. Rūpnīcā saražota produkcija tika izplatīta vairākās Latgales pilsētās. Tāpat kratīšanas rezultātā atrasts un izņemts nelikumīgs šaujamierocis ar munīciju, informē Anastasija Laizāne VP Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore.
 
Realizējot operatīvo informāciju uzsāktā kriminālprocesa ietvaros saistībā ar iespējamo nelikumīga alkohola apriti, Ludzas policijas iecirkņa darbinieki veica sankcionētu kratīšanu kādā privātā sektorā Kārsavas novada Malnavas pagastā. Kratīšanas rezultātā policistu aizdomas apstiprinājās, jo minētajā vietā tika konstatēta jaudīga alkohola ražošanas rūpnīca.

Alkohola ražotne bija ierīkota kādā saimniecības ēkā. Gatavā produkcija tika uzglabāta gan turpat uz vietas, gan blakus esošajā dzīvojamā mājā. Kratīšanas rezultātā tika izņemts vairāk par 1 600 litriem saražotā alkohola, t.i. 110 litri kandžas un 1 500 litri brāgas., kā arī alkohola ražošanai nepieciešamās iekārtas un izejvielas (raugs, cukurs, milti). Jāpiebilst, ka kratīšanas laikā policijas darbinieki atrada dzīvojamā mājā nelikumīgi glabātu šaujamieroci un munīciju. 

Pēc policijas rīcībā esošas informācijas, gatavā produkcijas netika pārdota uz vietas, bet ražota vairumtirdzniecībai un izplatīta vairākās Latgales pilsētās. Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros policija pārbauda divas personas – 1960.gadā dzimušu sievieti un 1987.gadā dzimušu vīrieti. Krimināllikums nosaka, ka par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
 
lat.46.lv  
Foto

 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"