46.lv
Piektdiena, 2024. g. 29. marts 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Agija, Aldonis/ Трохим, Иван
lat.46.lv/ru/ » LIKUMS UN KĀRTĪBA

Kavējas Lucatnieka slepkavības pasūtītāja lietas nodošana prokuratūrai

Фото: Publicitātes foto
Pērn novembra sākumā atklātā Rēzeknes uzņēmēja un SIA "Andris auto" līdzīpašnieka Andra Lucatnieka slepkavības pasūtītāja lieta, pretēji plānotajam, joprojām nav nodota prokuratūrai, vēsta aģentūra LETA.
Prokuratūrai lieta nav nosūtīta, jo ir iekavējusies ekspertīžu rezultātu saņemšana, kā arī ir radusies nepieciešamība veikt papildu izmeklēšanas darbības.
 
Lucatnieka slepkavības pasūtītāja lietu nodot prokuratūrai bija plānots pērn decembrī. Patlaban tiek lēsts, ka tas varētu notikt ne agrāk kā aprīļa beigās vai maija sākumā.
 
Kopumā lietā iesaistītas desmit personas, tostarp pasūtītājs un izpildītājs. Pasūtītājs aizturēts pērn novembra sākumā. Pārējie astoņi cilvēki atbalstījuši, organizējuši un plānojuši slepkavību. No aizdomās turētajām personām divām jau uzrādītas apsūdzības prokuratūrā.
 
Policija noskaidrojusi, ka pasūtītājs nodarbojies ar biznesu, savukārt izpildītājam par darbu piesolīta nauda. Pēc VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins iepriekš teiktā - "neastronomiska summa".
 
Visdrīzāk, šis noziegums plānots, pamatojoties uz personīgiem motīviem. Tāpat policija noskaidrojusi, ka daļa no aizdomās turētajiem nodarbojušies ar nelegālu akcīzes preču apriti.
 
Plašāku informāciju policija izmeklēšanas interesēs pagaidām neatklāj.
 
Jāatzīmē, ka VP aizturējusi personas aizdomās par saistību ar Rēzeknes uzņēmēja un SIA "Andris auto" līdzīpašnieka Lucatnieka slepkavību.

Atgādināsim, ka 31.janvāra vakarā pēc plkst.19 Rēzeknē, savā privātmājā, Lucatnieks tika nogalināts ar šāvieniem krūtīs un augšstilbos.
 
Negadījuma brīdī mājās bijusi arī uzņēmēja sieva, bet meita īsi pirms notikušā izbraukusi.
 
Izmeklēšanas gaitā saistībā ar Rēzeknes uzņēmēja slepkavību policijas darbinieki iepriekš aizturēja kopumā septiņas personas, no kurām trīs tika atzītas par aizdomās turētajām un apcietinātas.
 
Divām aizdomās turētajām personām - 1983. un 1993.gadā dzimušiem vīriešiem - nesen Latgales tiesu apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību. Apsūdzība celta pēc Krimināllikuma panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. 
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"