46.lv
Piektdiena, 2024. g. 10. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Maija, Paija/ Семен
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Iespējams, tiks nomainīts SIA “Rēzeknes Satiksme” autobusu parks

Фото: Publicitātes foto
Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs skaidroja svarīgākās aktualitātes, kuras ir notikušas Rēzeknes pilsētā, raidījumā "Rēzeknes pilsētas aktualitātes". Tika pārspriests jautājums par plānotajām nākotnes attīstības aktivitātēm pašvaldības uzņēmumos, kā arī esošās situācijas analīze. 
Priekšsēdētājs uzsvēra, ka viens no svarīgākajiem uzdevumiem, tuvākajā nākotnē, ir pilnībā nomainīt „Rēzeknes Satiksmes” autobusu parku. 

„Mēs redzam, ka tie autobusi, kurus mēs nomājam ir diezgan sliktā stāvoklī. Pašvaldība arī daudz tērē finansiālos līdzekļus, lai uzturētu autobusu labā tehniskā darba kārtībā, lai droši varētu veikt pasažieru pārvadājumus pilsētā.”
 
Atbildot uz jautājumu, kādos termiņos plānots iekļauties, lai nomainītu autobusu parku, priekšsēdētājs skaidroja: „Gada laikā mums būs zināmi ceļi pa kuriem iesim, lai nomainītu visu autobusu parku. Ir jau atlasītas dažas kompānijas, starp kurām uzņēmumu vadītāji meklē labāko variantu. Galvenais uzdevums ir, lai autobusu maksa un līzinga maksa, un uzturēšanas maksa, ieskaitot izdevumus degvielai, nebūtu lielāka nekā mēs tērējam tagad. Ir jāizvēlas tāds variants, lai nevajadzētu papildus meklēt finansējumu, lai kompensētu starpību, un uzņēmums varētu sekmīgi funkcionēt pēc jaunās tehnikas iepirkšanas. Tas ir uzdevums maksimums. Protams, ka pašvaldība varētu maksāt dotācijas, kompensējot starpību. Tomēr es uzskatu, ka ir iespējams atrast optimālo variantu, lai kvalitāte atbilstu cenai” - stāsta Aleksandrs Bartaševičs.
 
Atgādināsim, ka iespējamie tarifa izmaiņu varianti braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā SIA „Rēzeknes satiksme” jāiesniedz Rēzeknes pilsētas domei līdz šā gada 1.jūnijam. 
 

 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"