46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Skandāls: RVĢ audzēkņi, skolēnu vecāki, absolventi- ja nevaram glābt, tad varam izstāstīt

Фото: 46.lv foto kolāža
Portāla 46.lv redakcijā vērsās Rēzeknes Valsts ģimnāzijas audzēkņi, skolēnu vecāki, absolventi, kuri vēlas izteikt savu viedokli par Rēzeknes pilsētās Izglītības pārvaldes vadītāja A.Drelinga realizēto politiku attiecībā pret mūsu skolu- Rēzeknes Valsts ģimnāziju. Mēs apzināmies, ka nespējam ietekmēt Rēzeknes pilsētas domes un Izglītības pārvaldes lēmumus, tomēr mēs vēlamies vēlreiz atklāti paust savu viedokli par notiekošo.

Комментарии (10-20/64)
Piekrītu 23.01.2015 18:39
Es pilnīgi piekrītu par ceturtās un sestās vidusskolas apvienošanu!
cau 23.01.2015 19:30
Lasot komentarus, uzreiz var saprast kurs ir RVG absolvent un kurs ir R1VSK absolvents. Musos ir ieaudzibatas atskirigas ipasibas un atskiriga attieksme pret skolu. Rvg absolventiem un skoleniem skola vienmer bus bijusi vieta kura mes jutamies ka majas, mes augam morali un macijamies izpausties, mums nekad galvenais nebus izglitiba un nauda, mums svarigas ir moralas vertibas, bet viss ko saka R1VSK absolventi ir vinu atzimes. Un cik talu jus esat tikusi? Visi ta pat velak macamies vienadas augstskolas un universitates un darbos. Dzive galvenas ir moralas vertibas un tas kads cilveks tu esi, nevis tas cik labi tu nokartoji eksamenu.
students 23.01.2015 19:40
Ģimnāziju var lielīties tikai ar to, ka ir pasākumi un ir forši, bet kur paliek primārais - izglītības līmenis. Tajā pašā Rēzeknes 1.vidusskolā kā arī Rēzeknes 5. vidusskolā izglītības līmenis ir krietni augstāks un šīs skolas var arī izcelt to, ka skolnieki sasniedz augstus rezultātus mācībās nevis atpūšas, ko var darīt arī ārpus skolas. Ja nemaldos ģimnāzijā ir bijuši vairāki atgadījumi arī centralizētajos eksāmenos ar atbilžu izsniegšanu un pieķeršanu. Tāpēc apvienojot abas skolas kopā varētu ļaut ģimnāzijas audzēkņiem uzlabot zināšanu apguves līmeni kā arī atdalīt sākumskolu no vidusskolniekiem, kas dotu lielāku vidusskolnieku kolektīvu vienā skolā. Konkrēti par Drelingu neko nezinu, taču viņa sieva S.Drelinga uz doto brīdi labākā matemātikas skolotāja Rēzeknē. Pateicoties viņai savā laikā eksāmenā dabūju stabilu A līmeni. Tāpat arī bijušie klasesbiedri, kam matemātika negāja tik labi iepriekš pēc 2-3 gadiem Drelingas kundzes stundās spēja bez problēmām dabūt B līmeņus.
peee 23.01.2015 19:45
Gaisotni veido skolēni nevis skola, būs labi skolēni būs gaisotne un pasākumi. Mācoties 1.vsk eksāmenos nesaņēmu nekādu palīdzību, kur nu vēl atbildes, bet sagatavots tiku labi. Tos eksāmenus, kuri man bija nepieciešami noliku uz A
noverotaja 23.01.2015 19:55
Skolu esmu beigusi sen, nezinu, kas notiek 1.vsk un gimnazijā, taču lasot komentārus esmu pārsteigta par ļaunumu, kas piemīt komentētājiem, vai tad tiešām skolas ir tik naidīgi noskaņotas viena pret otru.
Nav svarīgi 23.01.2015 20:05
Mācījos abās skolās, bet lasīt šo ir skumīgi. Ģimnāzija tiešām ir skola ar īpašu gaisotni un pasniedzējiem, un galvenais, ar lielisku direktoru. Bēdīgi, ka nerūp pilsētas administrācijai skolēnu un skolotāju viedoklis. Un ko tagad darīt absolventiem? Kur iet?
Mmmm 23.01.2015 20:47
Vienreiz lielie valsts vīri tur Rīgā varētu palūkot, kas notiek reģionos, un šo ilgo gadu bardaku izskaust! Rēzeknes pašvaldība no savas negāciju plūsmas vairs nezina, ko ņemt un grābt, un postīt! Žēl Rēzeknes Valsts ģimnāzijas, tādas skolas kā šī, Rēzeknē nav un arī nebūs. Apvienošana = RVĢ tradīciju, kolektīva un jauko sadzīves mirkļu likvidācija!
meh 23.01.2015 20:53
Visi tik slavina rvģ, bet vai tad nevar saprast, ka paši skolas audzēkņi ir vainīgi pie tās slēgšanas ? Kas viņiem liedza nokārtot eksāmenus uz A un B līmeņiem ?? Paši vainīgi, ka trūka zināšanu, jo ko gan viņi dara stundās - sēž internetā, lieto telefonus, ākstās vai vispār neapmeklē stundas. Pieraduši dzīt haļavu un tagad vēl ņaud. Un nevajag te apvainot 1.vsk, viņi nav vainīgi, ka viņiem zināšanas ir augstākā līmenī. :)
meh 23.01.2015 20:56
Visi tik slavina rvģ, bet vai tad nevar saprast, ka paši skolas audzēkņi ir vainīgi pie tās slēgšanas ? Kas viņiem liedza nokārtot eksāmenus uz A un B līmeņiem ?? Paši vainīgi, ka trūka zināšanu, jo ko gan viņi dara stundās - sēž internetā, lieto telefonus, ākstās vai vispār neapmeklē stundas. Pieraduši dzīt haļavu un tagad vēl ņaud. Un nevajag te apvainot 1.vsk, viņi nav vainīgi, ka viņiem zināšanas ir augstākā līmenī. :)
Gerasims un Mumuņķi 23.01.2015 21:03
Maz tā, ka notiek ģimnāzijas reaorgaizācija, viņi ķeras jau pie ceturtās vidusskolas reorganizācijas, abiem gadījumiem pat konkrētus iemeslus pateikt nevar. Tas jau ir neadkvātums un idiotisms, ar kuru viņš grib sagrābt visu varu. Vai mums nebūtu jāsataisa rezonanse un jāparāda, kas īstenībā notiek mūsu skolā? Kāpēc nevar ļaut skolēniem pabeigt mācības savā skolā, kuru viņi brīvprātīgi izvēlējās, nevis to, kuru viņiem uzspiež Bartaševiča kungs? Protams, statutss visu nosaka, taču to var viegli pazaudēt. Iedzīvotāji to var izdarīt, mums jācīnās ar viena "kuņģa" patvaļu mūsu pilsētā, mums ir jāaizstā v savas izglītības iestādes, skolotājus un bērnus! Gribu pieminēt, arī ceturto vidusskolu. Kad vecāki gāja pie deputāta Bogdanova kunga, viņš pateica, ka šo skolu ir jālikvidē, jo tur mācās tikai idioti, psihi un nenormālie. Sorry, tad kāpēc bērni nāk no citām skolām uz ceturto skolu, lai mācītos, un tur viņiem sokas nebūt ne sliktāk? Vai mums, iedzīvotājiem, nav jāceļas pretim Bartaševiča un viņa "šaikas ļeikas" patvaļai? Es saprotu, ka tā ir krievu, nevis latviešu skola, bet vai tāpeč ir jāliedz krievu bērniem mācīties savā dzimtajā valodā? Tā skola ir vienīgā skolā tajā rajonā un to ir jāslēdz, pie tam centrā ir 3. un 2. vidusskolas, vai tās nav jāapvieno? Vai to nav padaudz? Trešajā vidusskolā skolēnu ir pat mazāk nekā ceturtajā. Bartaševičs grib aizvērt skolu, tāpēc ka viņam ir naids pret tās direktoru? Un ka viņam ir piecas balsis no deviņām un visi nobalsos par labu aizvēršanai? MUMS, IEDZĪVOTĀJIEM, KAUT KAS IR JĀDARA UN JĀCĪNĀS PRET PATVAĻU, KAS NOTIEK MŪSU PILSĒTĀ!
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"