46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Skandāls: RVĢ audzēkņi, skolēnu vecāki, absolventi- ja nevaram glābt, tad varam izstāstīt

Фото: 46.lv foto kolāža
Portāla 46.lv redakcijā vērsās Rēzeknes Valsts ģimnāzijas audzēkņi, skolēnu vecāki, absolventi, kuri vēlas izteikt savu viedokli par Rēzeknes pilsētās Izglītības pārvaldes vadītāja A.Drelinga realizēto politiku attiecībā pret mūsu skolu- Rēzeknes Valsts ģimnāziju. Mēs apzināmies, ka nespējam ietekmēt Rēzeknes pilsētas domes un Izglītības pārvaldes lēmumus, tomēr mēs vēlamies vēlreiz atklāti paust savu viedokli par notiekošo.

Комментарии (30-40/64)
zzz 24.01.2015 07:58
zinat remonti pat 1 vidusskolā notika nekorekti manā laikā mums bij iespēja paskatīties pa logu relaksējoties bet tagad kā cietumā ekonomejot aizgāja līdz apsurdam samazināja logus gaiteņos
pilsonis 24.01.2015 08:34
Tas ir smieklīgi kā cilvēki sāk trakot un kurināt naidu paši savā starpā. Skolas nelikvidēs, bet apvienos. Mēs neesam vairs bērnudārzā, kur viens otram ļaujam/neļaujam spēlēties vienā smilšu kastē. Ir jāpriecājas, ka divas spēcīgas skolas apvienotos. Pedagogu rindas pastiprināsies un tad, ja skolēni, viņu vecāki un viņu kaut kādi kompleksi rimsies, tiks audzināti vieni no spēcīgākajiem un spējīgākajiem skolēniem pilsētā, ja ne novadā!
... 24.01.2015 10:01
Es jums varu pateikt 1 ja jums visiem tas liekas forši reorganizējiet paši sevi
sasa 24.01.2015 11:09
Jū! Makšķernieku Poplavska un Drelinga saspēle ir vainagojusies panākumiem! Var jau saprast abas puses - 1.vsk dēļ RVĢ knapi izdodas nokomplektēt vidusskolas klases, bet RVĢ atkal zināšanu līmenis ir zemāks nekā 1.vsk. Tagad laikam vienīgā skola Rēzeknē, kur varēs iegūt mājīguma sajūtu, būs poļu ģimnāzija. Un ļoti jācer, ka 1.vsk tiešām apgūs to piesolīto ES naudu, jo tajā skolā faktiski nekas nav mainījies, kopš laika, kad es 20 gadus atpakaļ to pabeidzu (linolejos tie paši caurumi, kas bija manā laikā, ir arī tagfad).
hexs 24.01.2015 11:33
Cik interesanti sakotneji kad gimnazija bija ari dazas pamatskolas klases esmu tur macijusies un diemzel sadas slavas dziesmas nevaru dziedat sai iestadei. Protams gadu laika viss var mainities.
Absolvents 24.01.2015 12:43
Nevaru neko sliktu teik ne par ģimnāziju, ne par 1.vsk, bet nevajag kurināt naidu savā starpā komentāros, piedodiet, bet tas ir stūlbi uzskatīt, ka Drelinga kungs ir pie visa vainīgs, gimnāzija vienkārši nevar "pavilkt" savu statusu tieši Valsts centralizēto eksāmenu dēļ, jo rezultāti rāda savu, lai aizdomājas tieši skolēni, cik daudz viņi zin, un pats galvenais, cik adekvāta ir zināšanu vērtēšana tieši ģimnāzijā.
999 24.01.2015 12:45
Skolu apvienošana nav jau sliktākais. Sliktākais ir tas, ka lielākā daļa abu skolu skolotāju un skolēnu ir naidīgi noskaņoti viens pret otru un neviens īpaši nevēlas pārmaiņas, kuras būs, bet pārmaiņas būtu agrāk vai vēlāk notikušas- tas bija tikai laika jautājums. jāprot saskatīt pozitīvo šajā situācijā- jāprot atrast jaunas perspektīvas. taču es neatbalstu Rēzeknes domi un viņu rīcību, kā arī nevēlēšanos uzklausīt abas puses.
absolvents 24.01.2015 13:33
Ģimnāzijas kontingents- skolēni no lauku skolām ar ,,nereālām"atzīmēm.10.klasē iespēja tika dota katram, bet atestātu vis par velti nedeva, bija jāmācās.Manā klasē vien dabūja aiziet 2 cilvēki.Skolotāji un direktors vienkārši izcili!!!man pēc lauku skolas ģimnāzijā bija vērtējumi par 2-3 ballēm mazāki.Skaidrs, ka tāds kontingents grūti paceļams.bet 1.vidusskola savus 12.audzina no 1.klases un tam ir rezultāts.PALDIES ĢIMNĀZIJAS SKOLOTĀJIEM un DIREKTORAM PAR VISU- zināšanām un attieksmi! Lai Jūs visi tiktu novērtēti un vajadzīgi!(Līdz ģimnāzijai nezināju ,ka var pasniegt priekšmetus tik interesanti un, ka man radās interese par priekšmetiem, kas iepriekš šķita bieds vai muļķības.PALDIES!
skolniece 24.01.2015 15:04
Akd, kāpēc cilvēki nesaprot, Ka runa jau neiet par to, ka pirmā skola ir briesmīga, bet gan par to, ka mums grib atņemt visu. Sākot ar Valsts ģimnāzijas statusu, iecienītajām skolas telpām un mājīguma sajūtu; to pašu finansējumu. Kādā veidā tas var būt mūsu labā, ja faktiski to saņemtu 1.skola? Viņi uzlabotu savu sporta laukumu, savas telpas un jaunu ekipējumu iegādātos, bet kāds no tā labums.. Viņi grib lai mēs pametam savas skolas telpas. Kāpēc? Kā es varēšu mācīties normāli 12.klasē, ja tas līdzinās skolas maiņai? Es taču nevarēšu sasniegt to labāko. Es mīlu ģimnāzijas atmosfēru, un atņemt to būtu pārāk ļauni no viņu puses. Ļaujiet vismaz mums tagadējām trim klasēm pabeigt mācības Rvģ. Viņi grib izjaukt manu mazo sapnīti. Es jau kopš 5. Klases zināju, ka gribu iet uz Rvģ. Tas bija mans mērķis. Es negribēju iet uz pirmo, tādēļ kādēļ viņiem ir labpaticies šo visu atņemt.. Ir skumji. Tāda sajūta, ka atņem otrās mājas. Jā, Rvģ bija mana izvēle un es gribu, lai to ciena. Apvienošana vien jau ir sāpīgs jautājums, nemaz nerunājot par skolas statusa zaudēšanu un telpu maiņu. Mēs gribam pabeigt skolu tepat, Rvģ telpās. Un mums atmosfēra nozīmē ļoti daudz.
neziņa 24.01.2015 19:16
Ieliktenis Poplavskis jau saimnieko pa ģimnāziju, bessceremonno, meklē,kur piekasīties. Pilda pasūtījumu. Nekas nebūs labi, jo apvienošanās process ir sācies ar negācijām-jūs, ģimnāzija, esat sliktie, mēs jūs neiznīcināsim, bet pievienosim 1.-ajai ar visu jūsu statusu. A kas tad pie jums ir tāds īpašs?
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"