46.lv
Piektdiena, 2024. g. 17. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts/ Кирилл, Никифор, Никита, Пелагея
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Skandāls: RVĢ audzēkņi, skolēnu vecāki, absolventi- ja nevaram glābt, tad varam izstāstīt

Фото: 46.lv foto kolāža
Portāla 46.lv redakcijā vērsās Rēzeknes Valsts ģimnāzijas audzēkņi, skolēnu vecāki, absolventi, kuri vēlas izteikt savu viedokli par Rēzeknes pilsētās Izglītības pārvaldes vadītāja A.Drelinga realizēto politiku attiecībā pret mūsu skolu- Rēzeknes Valsts ģimnāziju. Mēs apzināmies, ka nespējam ietekmēt Rēzeknes pilsētas domes un Izglītības pārvaldes lēmumus, tomēr mēs vēlamies vēlreiz atklāti paust savu viedokli par notiekošo.

Комментарии (50-60/64)
o-o 25.01.2015 15:19
Pēc šādas nekompetences, ko esmu redzējusi no Dreliga k-ga puses, mēram būtu jāpieprasa viņa demisija. Izlasiet likumdošanu Jūsu jomā, Drelinga k-gs! Kā pareizi aizrādīja vecāki, tad pirms pilsētas augstākā līmeņa vadība nāk un saka, ka pārrunāsim apvienošanās secību, vajag izlasīt MK noteikumus, procesu sagatavot no juridiskā viedokļa, nevis galvenais Drelinga arguments bija, viena tante ministrijā teica. Kaut kas nav kārtībā, Bartaševiča k-gs, ar Jūs vadīto iestādi. Pēdējā laikā redzam tikai negācijas: Pašvaldības policijas likvidācijas sekas, Drelinga nemākulīga rīcība, slimnīcas haoss, bardaks sociālajā pārvaldē un var turpināt. Zivs pūst no galvas, vai kā?
mamma 25.01.2015 15:30
Man ļoti patīk, kā ir mainījies mans dēls kopš viņš ir RVĢ skolēns. Ar prieku noraugos, kā veidojas domājoša personība ar augstu motivāciju, kas nebija līdz tam. Dzīšana tikai uz rezultātu ir acumirklis un brīža rezultāts, bet dzīvē tikai ar to diemžēl nepietiek. Tā rodas Drelingi un citi līdzīgie, kam bija atzīmes, bet nebija ieaudzinātas cilvēcības un morāles attieksmes. Visi skolēni gan RVĢ, gan R1V utt. pēc tam sēž vienos solos augstskolās, bet dzīve gan jau saliek pa plauktiņiem un paldies RVĢ, ka šajā skolā rūpējas arī par augstākām vērtībām.
Spogulīt 25.01.2015 15:38
to oho... Nē, saulīt, kļūdies, to saka Rēzeknes 1. vidusskolas absolvents, kurš gāja visam šim cauri. Patīk Tev tas vai nē, bet patiesība ir tāda kāda ir un neviena cita skola nedz R5V, nedz R3V, nedz R2V nekad nav izmantojušas R1V kā to izdarīja Rēzeknes tā laika ģimnāzija. Vismaz man kā absolventam ir palikušas tādas bērnības asociācijas par to skolu, kuru mēģinat aizstāvēt. Pagāja pietiekmi daudz laika, lai varētu sevi izreklamēt no visiem skatu punktiem, lai būtu spējīgi piesastīt nepieciešamo skolnieku skaitu. Tik nez kāpēc iedzīvotāji izvēlas Rēzeknes valsts poļu ģimnāziju. Varbūt ir vērts aizdomāties, kāpēc? Un jā, starp citu, poļu skola ar agrāk bija šīs ēkas lietotāja... ēdnīcā sastapāmies ar citiem bērniem, kuri runāja savādāk... P.s. Drelings ir bijis R1V ļoti labs direktors, kā arī pieminētā Astra. P un pārējais skolas kolektīvs ir cēlis skolu pēc tā saucamās ģimnāzijas "atjaunošanas", kad man kā skolniekam ieejot pēc vasaras brīvdienām bija liels šoks - vairs nav manas vidusskolas! Un tajā laikā, kad reorganizēja R1V, pie vadības bija Vilkaste. Šo direktoru nekad neaizmirsīšu, - cik ātri atnāca, tik ātri aizgāja un no vidusskolas ne miņas.
Apsolvents 25.01.2015 19:09
Es esmu viens no tiem, kas pārgāja no 1.vsk uz RVĢ un varu droši teikt, ka tādu attieksmi un atbalstu kā RVĢ es 1.vsk nesaņēmu. Un tā attieksme, kura bija pēctam no 1.vsk, es biju šokā. Kad tu atnāc uz skolu, kurā tu nomācijies 9 gadus lai apciemot savu bijušo klases audzinātāju, bet tevi dzen ārā no skolas ar vārdiem ģimnāzistiem te darīt nav ko. Kad beidzu 9 klasi 1. vsk skolotāji jautāja vai es iešu prom vai neiešu un no tā bija atkarīga mana atzīme (Tie nebija visi skolotāji). Vienkārši ir žēl, ka skolai, kurā tu jūties kā mājās ir jācieš tikai tāpēc, ka kāds grib iegūt lieko miljonu savā kontā. Es lepojos, ka esmu apsolvējis Rēzeknes Valsts ģimnāziju!
kā tad 25.01.2015 19:47
No atmiņām... kad ģimnāzisti atnāca uz Rēzeknes pamatskolu, gan varēja redzēt augsti, jo augsti pacelto degunu, un dialogs veidojās ar tādu piegaršu - nu ko jūs te darāt palicēji?! Vidusskolas klases visas tika "paņemtas", bet no pamatskolas nosmelti tie ar labajām atzīmēm.
vienalga 26.01.2015 13:53
tiem, kas gudri runā par RVĢ izglītības līmeni, lai atnāk un pamēģina 3 gadu laikā sagatavot skolēnus no 30 dažādām skolām ar dažādām prasmēm, iemaņām, spējām, iemācīto. 1Vsk mācības notiek no 1.-12.klasei un visi tur ir vienādi. turklāt, ja skolas apvienos, vairs nenāks skolēni no laukiem iekļauties gatavā kolektīvā, kur nu vēl skolēni no krievu skolām, kas šeit nāk, lai apgūtu, pilnveidotu latviešu valodu.
priekšlikums 26.01.2015 13:54
Varbūt lai paliek RVĢ telpās vidusskola un R1V paliek 1.-9.klase. Tad būs jauka, liela, mājīga vidusskola foršās, iemīļotās telpās. TAs varētu būt lielisks kompromiss
Atmiņas 27.01.2015 00:11
mācījos r1v un atceros kā pamatskolas telpas "okupēja" ģimnāzija.... Ne jau tikai datoru skolā nepalika... Bibliotēka arī bija nekāda - viss tas labākais tikai aizstiepts pāri stadionam. Brīnums, ka bleķa bļodas ēdnīcā atstāja... Skolotāju kolektīvs r1v ir fantastisks!!! S. Drelinga - visu laiku izcilākā matemātikas skolotāja (vēl tagad atceros kā viņa skaidroja sarežģītus tematus tā, ka muļķim bija saprotams), otras tādas nav! Daudzu peltā A. Prīdāne skolēnu labā bija gatava kaut vai pušu plīst - vienmēr fantastiski organizēti pasākumi un pats galvenais- kārtība skolā (savējie sapratīs:)). Direktors J. Poplavskis - nekad neatteiks , ja atnāksi ar kādu problēmu vai vienkārši aprunāties, vienu vārdu sakot - savējais! :) mīlu šo skolu un skolotājus. Ģimnāzijā mācījās daudzi mani draugi un zinu, ka centralizētos eksāmenus mana r1v klase nolika daudz labāk nekā izslavētās ģimnāzijas skolēni, un nekādas atbildes vai uzdevumu nopludināšanas nav bijušas manā laikā un neticu, ka vispār kādreiz tā noticis. Milzīgs PALDIES no visas sirds visam skolotāju kolektīvam, ka motivējāt mūs mācīties, strādāt ar sevi, padarījāt mūs par personībām. Lai nu kā- rvģ skolēni tikai iegūs. Un jā - uz valsts olimpiādēm (kurās regulāri piedalījos, nezkāpēc pārsvarā bijām 1.vidusskola un 5.vidusskola, pa laikam iemaldījās arī kāds ģimnāzists... Bet ja godīgi- īpaši jēgas nebija :) Savus bērnus noteikti sūtītu tikai r1v.
Pī kvadrātā 27.01.2015 00:21
Absolventos negribēšu laikam redzet tos, kuri absolvēja ģimnāziju. Ziniet, arī mūsu skolā bija, kā to dēvē raksta autori, īpašā atmosfēra. Ir īpaši ēdnīcā, kura bija pārpildīta ar ģimnāzistiem!
andra 27.01.2015 09:23
Šoreiz gribētu iemest akmeni ģimnāzijaS skolotāju dārziņā, kuri neskaidro skolēniem radušos situāciju, ka gadījumā, ja neko nemainīt skola pēc pāris gadiem vienkārši nomirs dabīgā ceļā ar visiem saviem statusiem, un pieļauj šo nevajadzīgo naida kurināšanu.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"